Učenici i učitelji "Grgoševića" danas ispred Sljemena s "pojačanjem" iz Brestja: "Probit ćemo mi glazbom taj zid"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.6.2023. 18:01:32
Učenici i učitelji "Grgoševića" danas ispred Sljemena s "pojačanjem" iz Brestja: "Probit ćemo mi glazbom taj zid"

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Održan najveći i najbolji koncert, peti po redu iz serije Glazbom kroz zid kojim Glazbena škola Zlatka Grgoševića ukazuje na svoj podstanarski problem.



Prije godinu dana učenici i učitelji GŠ Zatka Grgoševića krenuli su pomalo bojažljivo koncertom ispred ulaza u kompleks Sljeme ukazujući na svoj sve veći problem, a to je podstanarstvo. Jedna od najvećih glazbenih škola u Hrvatskoj s gotovo 600 učenika radi na četiri lokacije i prostorni problem im je sve veće breme u organizaciji njihovog djelovanja.


Isto tako već dulji niz godina postoji ideja da bi se škola preselila u glavnu industrijsku zgradu negdašnjeg mesnog giganta, za što postoji i idejno rješenje, te je prethodna vlast fantazirala da će tu ideju ostvariti, međutim ništa od toga. 


Aktualna vlast u početku nije polagala puno pozornosti na vapaje iz sesvetske glazbene škole, ali niti na glasove drugih organizacija i pojedinaca koji su sugerirali gradskom vodstvu da bi se pod hitno trebalo nešto početi poduzimati. 


Stoga je upornošću ravnateljice škole, Ljerke Pašalić i nekoliko školskih profesora započeto sa serijom školskih koncerata ispred glavne porte Sljemena. Ovaj današnji bio je peti po redu, najveći, najbolji i najmasovniji, a potporu glazbenoj školi pristigla je dati i Osnovna škola Brestje čiji se zbor pridružio "Grgoševićima" u današnjoj posljednjoj točki od 11 koliko ih je bilo što u solo izvedbama, što u komornom muziciranju, odnosno orkestriranju i zborovima. 


Koncert uz nazočnost najvećeg broja publike do sada s gotovo 200 izvođača završio je legendarnom skladbom Pink Floyda Another brick in the wall gdje su zajednički uz veliki puhački orkestar glazbene škole i njihov mješoviti zbor pjevali i članovi zbora OŠ Brestje. 


Pogledajte u video zapisu kako je to izgledalo i zvučalo. 


Video: Facebook/GŠ Zlatka Grgoševića

Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account