Brojni Sesvećani na 6. koncertu Glazbom kroz zid

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.10.2023. 10:16:31
Brojni Sesvećani na 6. koncertu Glazbom kroz zid

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Glazbena škola Zlatka Grgoševića održala jučer ispred OŠ Luka šesti koncert iz serije Glazbom kroz zid.




Nakon pet koncerata ispred glavnog ulaza u kompleks Sljemena, šesti je koncert Glazbena škola održala jučer dopodne ispred Osnovne škole Luka. Održavanje koncerata ispred Sljemena ima itekako utemeljenu namjeru kojom se želi skrenuti pozornost da je još davno ovoj školi podstanaru obećana rekonstrukcija glavne Sljemenove industrijske zgrade takozvane "kocke" i njena prenamijena u velebnu, suvremenu zgradu sesvetske glazbene škole, jedne od najvećih u hrvatskoj.


No, obzirom da u svijetu vrlo poznata manifestacija Maker Faire festival, svojevrsna izložba ideja i tehnologije koja sada već treću godinu ima i svoje hrvatsko izdanje i nakon dvije godine užeg zagrebačkog smještaja, ove je godine postavljena u Sesvetama, točnije u OŠ Luka. Zajedničko i akciji GŠ Zlatka Grgoševića i Maker Faire festivala je povezanost putem Sljemena, jer je festival prethodno trebao biti održan u upravnoj zgradi kompleksa Sljeme, međutim nakon što je Grad to zabranio, organizatori su ga premjestili u OŠ Luka. Iz tog razloga se i glazbena škola solidarizirala s tom idejom i ovoga je puta koncert održan u školskom dvorištu ispred glavnog ulaza.


Pokazalo se to dobrom odlukom, jer je koncertu nazočilo podosta građana Sesveta kojima je ovaj prostor bio zgodnije odredište.


Koncert je ponovo pokazao izuzetno kvalitetan rad s djecom, jer je svih 11 točaka koncerta odisalo iznimnom uvježbanošću učenika, naravno, imajući pri tom na umu dob izvođača svake pojedine točke. Dobit koncerta je ta što je ovoga puta nazočilo mnogo ljudi koji nisu bili ni na jednom od prvih pet, te su time ujedno i informirani o koracima i razlozima koje škola poduzima u cilju skretanja pozornosti na svoj problem, kao i na ostvarenje ideje izgradnje zgrade glazbene škole u Sljemenu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account