Ivana Arelić na svom prvom svjetskom prvenstvu među 16 najboljih, ostvarila status vrhunske hrvatske sportašice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2023. 15:43:42
Ivana Arelić na svom prvom svjetskom prvenstvu među 16 najboljih, ostvarila status vrhunske hrvatske sportašice

Foto: Orion

Na svom prvom svjetskom prvenstvu u taekwondou mlada Sesvećanka Ivana Arelić, članica TKW kluba Orion plasirala se među najbolje svjetske borkinje.



Ivana Arelić, mlada Sesvećanka nastupila je U subotu 03.06. naša borkinja u subotu, 3. lipnja  na svom prvom seniorskom Svjetskom taekwondo prvenstvu u azarbajđanskom Bakuu. U kategoriji do 62 kilograma u kojoj su bile 54 borkinje iz cijelog svijeta, a Ivani su čak četiri pobjede trebale samo da bi osvojila medalju.


Nakon što prolazi prvo kolo 2:0 protiv predstavnice Kirgistana, u drugom kolu svladava predstavnicu Norveške također 2:0, dok ju u trećem kolu dočekuje raspoloženija Mađarica s kojom je Ivana do tada imala 1:1 u međusobnim susretima. Mađarica je ovog puta bila spremnija te zaustavlja Ivanu.


Time je Ivana zauzela 9.-16. mjesto na svom prvom Svjetskom seniorskom prvenstvu. Osvojila je dodatne bodove na svjetskoj i olimpijskoj rang ljestvici te ostvarila status vrhunske sportašice Hrvatske.


Ivana nastavlja dalje treninzima jer ju krajem lipnja očekuje nastup na jakim Europskim igrama u Poljskoj gdje će međusobni "okršaj" u kategoriji imati 13 najboljih Europljanki.


"Zahvalna sam što sam svojim radom i trudom uspjela izboriti mjesto u hrvatskoj reprezentaciji i nastupati na Svjetskom prvenstvu u Bakuu. Uživala sam u svakom trenutku tamo i to su osjećaji za koje se isplati svaki dan mučiti na treninzima. 

Očekivala sam i došla po nešto više, ali nije išlo ovoga puta. Dobila sam iskustvo koje ću pamtiti i bit će mi motivacija za daljnji rad. 


Želim zahvaliti svima koji su mi olakšali odlazak na SP i od srca hvala svima na podršci koju mi uvijek pružate bez obzira na rezultat", izjavila Ivana kojoj svakako od srca čestitamo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account