Počinje nova rukometna sezona, Sesvete u subotu dočekuju Karlovac

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2023. 9:59:27
Počinje nova rukometna sezona, Sesvete u subotu dočekuju Karlovac

Foto: Plakat

Započinje nova sezona sesvetskih rukometaša, prvi susret u Jelkovcu protiv Karlovca uz pitanje, može li se ponoviti prošlogodišnja povijesna sezona?



Počinje nova sezona hrvatske rukometne Premijer lige. Nakon prošlogodišnje najuspješnije sezone u povijesti kluba s osvojenim trećim mjestom u državi, trećim mjestom u kupu, te dolaskom do četvrtfinalne utakmice  EHF kupa gdje se dogodio poraz od vrhunske norveške momčadi Naerba. Ujedno je bila to povijesna utakmica i za hrvatski rukomet, jer još nikada do sada niti jedna hrvatska treća momčad u europskim natjecanjima nije bila došla tako daleko.


Ove je godine cilj pokušati to ponoviti, iako će to možda biti teže izvedivo nego ikada, jer hrvatski klupski rukomet napreduje, svi najbolji klubovi doveli su pojačanja i ovo će biti veliki ispit za Silvija Ivandiju i njegovu momčad.


Za početak na meniju će biti Karlovac, povratnik u društvo najboljih hrvatskih rukometnih klubova koji je prošlu godinu proveo u drugom rangu natjecanja.


Nakon što je nekoliko igrača otišlo iz kluba, za ovu sezonu pristigla su i tri pojačanja.

Najzvučnije pojačanje svakako je Karlo Godec koji igra na poziciji lijevog krila, 24-godišnjak koji je protekle dvije godine igrao za Nexe, a prethodnih je pet godine proveo u Dubravi, dakle vrlo kvalitetan igrač s podosta iskustva iz najjačih utakmica. Matej Ćuk dolazi iz RK Čakovec, a  Marko Prpić iz Maksimir pastele. Marko je bio član hrvatske rukometne reprezentacije koja je Svjetskom kadetskom prvenstvu odigranom ove godine u Hrvatskoj osvojila brončanu medalju i svojim obranama pokazao da i reprezentacija, a osobito klub može itekako računati na njega.


Utakmica 1. kola Paket 24 Premijer lige između Sesveta i Karlovca igra se ove subote, 9. rujna od 19 sati. Od ove godine naplaćuje se i ulaz na utakmicu, što je i normalno, jer ipak u dvorani Jelkovec igra jedna od najboljih hrvatskih momčadi i klub s europskim iskustvom.


Utakmicu najavljuju Silvio Ivandija i Marko Prpić


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Evo, krenula je nova sezona u kojoj ćemo pokušati ponoviti rezultat od prošle sezone u ligi i na svim frontovima. Znači, uspjeli smo doći u završnicu kupa gdje smo bili treći. Ove godine konkurencija se pojačala i svi klubovi koji su bili iz vrha, sudeći po pripremnim utakmicama su bolji, tako da očekujem jednu neizvjesnu sezonu trebat ćemo uložiti jako puno truda da dođemo ponovo do istog rezultata.


Što se tiče promjena u svlačionici vidjet ćemo već na polusezoni, jesmo li  dobili izgubili, neki su otišli, ali dobili smo tri prinove u ekipi. Znači, pojačali smo konkurenciju po pozicijama tako da sada treba malo uštimati igrače i ekipu jer dečki dolaze iz drugih sustava, a kod nas malo drugačiji format, a ja se nadam da će to biti kad već od starta prvenstva, a da ćemo krov prvenstvo rasti iz utakmice u utakmicu.


Što se prve utakmice sezone tiče, stiže nam Karlovac. Ja sam tamo prije bio trener. S n njima sam se dva puta plasirao u europska natjecanja. Karlovac je klub koji već dugi niz godina njeguje jednu 3:2:1 zonu, vrlo nezgodnu, a to je momčad koja se još i pojačala, pa i s jednim našim igračem, došao im je Ivan Čulo. Tamo su također opasna braća Smojver i naš bivši igrač Ivan Rukavina, tako da je to momčad koja ima premijer ligaškog iskustva.  Ovo im je jedna od rijetkih izuzetaka prošle sezone da su ispali iz same lige, ali vidi se da su ekspresno i to jako uvjerljivo i brzo vratili u ligu i jedna je to respektabilna ekipa.


U našoj dvorani mi se osjećamo uvijek favoritima, očekujemo da nas publika prati u onom broju kao i prošle sezone, a sve što bude više mislim da su ovi dečki zaslužili da ih se vidi i dođu. Igramo stvarno jedan lijep rukomet, napadački rukomet. Moja želja da imamo još možda malo čvršće u obrani, ali stvarno igramo lije napadački rukomet, tako da je lijepo i za gušte doći pogledati utakmicu i provesti ugodno vrijeme s našom ekipom.


Marko Prpić, vratar Sesveta

Prije svega hvala vam na čestitkama, da bio sam vratar brončane U19 rukometne reprezentacije na netom završenom Svjetskom prvenstvu i sretan sam što sam mogao pomoći.


O Sesvetama sam čuo sve najbolje i evo sad sam došao i nisam se uopće razočarao.  Dapače, čak sam se iznenadio koliko su dečki super i imaju razumijevanja za neke, naravno greške. Svi su mi potpora  pokušavaju mi pomoći u mojim prvim koracima u ovoj velikoj momčadi. Od trenera do ekipe sve mi je ovdje super.

Što se tiče ove prve utakmice s Karlovcem mislim da je najbitnije da se započne s pobjedom. Mislim da smo favoriti u toj utakmici  i vjerujem da ćemo pobijediti. Ne mislim da će biti jednostavna utakmica, ekipa su koja sve mogu jako iznenaditi. Igraju tu dosta zeznutu obranu i može biti puno grešaka ako ne budemo bili koncentrirani, tako da bi moglo biti nezgodno, ali vjerujem u pobjedu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 8:35:46

Create Account