Dječji dan u DVD-u Vugrovec privukao mnogo mladih i malih budućih vatrogasaca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.11.2022. 15:18:54
Dječji dan u DVD-u Vugrovec privukao mnogo mladih i malih budućih vatrogasaca

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

DVD Vugrovec održao je u subotu Dan otvorenih vrata u vidu Dječjeg dana tijekom kojeg je privukao mnoge buduće vatrogasce.



Polako se smanjuje baza dobrovoljnog vatrogastva, ne samo u našem gradu, nego i u mnogim drugim sredinama. Niti DVD Vugrovec nije u tome izuzetak, pa su se dovitljivi vatrogasci potrudili učenicima nižih razreda, ali i mališanima vrtićke dobi, približiti zanimljiv život vatrogasaca u dijelu koje djeca te dobi mogu razumjeti. 


A to su prvenstveno veliki vatrogasni auti, sirene, uniforme i posebno što su mali školarci najviše isprobali, a to je špricanje s brentačama, odnosno gađanje limenke mlazom vode.


"Nas starijih je sve manje, je na intervencije gotovo više da i ne idem, ovo nešto operativnih vatrogasaca što imamo je za sada sve, dobro je da su još mladi, pa se još određeni broj godina na njih može računati, ali moramo početi izgrađivati našu novu vatrogasnu bazu, jer bez toga nema opstanka. Bez igre s brenačama i natjecanja u dječjoj dobi nema niti budućih vatrogasaca", govori nam Mladen Uroić, predsjednik DVD-a Vugrovec pojašnjavajući nam pri tom zašto su u sklopu Dana otvorenih vrata organizirali ovaj "dječji dan". 


"U Vugrovcu i ostalim gravitirajućim naseljima imamo solidan broj djece od kojih se nadamo da će dio njih pronaći svoj način zabave i provođenja slobodnog vremena u dječjim vatrogasnim skupinama što bi nam za nešto malo godina jamčilo povećanje broja članova DVD-a odnosno operativaca", zaključuje Uroić uz napomenu da se polako sprema u vatrogasnu mirovinu očekujući pri tom da mlade snage ojačaju i skupe dodatnog iskustva i vještina za vodstvom jedne složene organizacije kao što je vatrogasno društvo. 


Od nekoliko desetaka predškolaraca i učenika nižih razreda vugrovečke osnovne škole koje su roditelji doveli na ovaj događaj, u DVD-u se nadaju da će oformiti barem po jednu ekipu dječaka i djevojčica za natjecanja u njihovim kategorijama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2024. 14:29:42

Create Account