Glomazni otpad u Sesvetskom Kraljevcu: U Holdingu tvrde - sve je u skladu sa zakonom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.8.2021. 14:43:21
Glomazni otpad u Sesvetskom Kraljevcu: U Holdingu tvrde - sve je u skladu sa zakonom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na našu zamolbu za pojašnjenjem cijele priče oko privremenog skladištenja glomaznog otpada u Sesvetskom Kraljevcu, odgovor je stigao iz Holdinga.



U Zagrebačkom holdingu čija podružnica Čistoća gospodari otpadom na području Zagreba smatraju da nema potrebe za uzbuđenjem i povišenim tonovima, jer, kako tvrde, sve je u skladu sa svim propisima.


Evo odgovora koji je potpisala  Senka Knežević, voditeljica Službe za potporu upravi ZGH:



Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća od polovice lipnja intenzivno radi na uspostavljanju i organizaciji novog sustava zbrinjavanja glomaznog otpada s ciljem dugoročne uspostave financijskog i ekološki održivog sustava zbrinjavanja glomaznog otpada, čime ćemo ostvariti značajne uštede u poslovanju.


S tim ciljem odlučeno je dovoziti i razvrstavati  glomazni otpad na prostoru platoa za međuskladištenje otpada odlagališta Prudinec/Jakuševec. Također, svjesni činjenice da ćemo trebati još prostora za odlaganje otpada iz kojeg je prethodno izvučena vrijedna sirovina, Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća, temeljem prethodno provedenog postupka javne nabave,  17.8. sklopio je ugovor s tvrtkom Unija nova d.o.o. za skladištenje neopasnog otpada. Riječ je o privremenom rješenju od 75 dana, tvrtka Unija nova d.o.o. posjeduje sve potrebne dozvole za ovu djelatnost te nema nikakve opasnosti za građane.


Također ističemo da  je Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća već ranije za skladištenje neopasnog otpada koristila prostore skladišta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 9:10:14

Create Account