Jučer provedena akcija darivanja krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.5.2021. 9:56:07
Jučer provedena akcija darivanja krvi u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, arhiva

Akcija je provedena u Domu obrtnika uz solidan odaziv građana.



Na jučer provedenu akciju dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 46 građana od kojih je čak 13 moralo biti odbijeno radi zdravstvenih razloga, ponajviše preniskog željeza  krvi ili nepravilnog tlaka.


Prikupljene su tako 33 doze životno važne i nezamjenjive tekućine. Iz Crvenog križa zahvaljuju svima koji su se odazvali, a posebno jednoj novoj darovateljici koja je jučer pristupila akciji i donirala dozu svoje krvi.


Prema planu ekipa transfuzijske medicine u jednoj takvoj akciji može prikupiti pedesetak doza. Do kraja prošle godine akcije su se u Sesvetama održavale svaki drugi mjesec, no, kako polagano, ali sigurno raste dobrovoljno davalaštvo krvi, tako se broj prikupljenih doza polako približavao limitu. Kako bi se izbjegle gužve na akcijama darivanja krvi, od ove godine Crveni križ odlučio je akciju u Sesvetama imati jednom mjesečno, plus još nekoliko izvanrednih akcija, što je umnogome povećalo mogućnost dolazaka na darivanje krvi uz komotniju situaciju bez pretjeranih gužvi i čekanja. 


Podsjećamo, u Sesvetama akcija dobrovoljnog darivanja krvi je jednom mjesečno sredinom mjeseca u Domu obrtnika Sesvete Ninska 11 c od 12,30 do 17,30.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account