Mnogim programima održana dvodnevna manifestacija Kašinsko Petrovo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.7.2023. 11:30:41
Mnogim programima održana dvodnevna manifestacija Kašinsko Petrovo

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Jedna od najvećih prigorskih manifestacija Kašinsko Petrovo koja je proteklog vikenda ponudila obilje programa završila je sinoć velikom zabavom.



Središnji dio proslave manifestacija Kašinsko Petrovo bila je sveta misa i folklorni susreti. Svečano euharijstijsko slavlje održano je u župnoj crkvi na sam blagdan svetih Petra i Pavla u četvrtak kad je svečanost predvodio kardinal Vinko Puljić, a u nedjelju je slavljena redovna nedjeljna sveta misa. 


Pod velikim šatorom uz društveni dom održani su Folklorni susreti na kojem su sudjelovala društva iz Vugrovca, Sesvetskih Sela, Vrapča i Male Mlake, kao i najmlađi folkloraši domaćina, te u posebnom dodatku Maksimirske mažoretkinje.


Foklornom programu nazočio  je u ime Vlade Republike Hrvatske ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman koji se i nakon programa kraće zadržao u razgovoru s mještanima.  U ime gradske uprave programu je nazočila predstavnica Gradskog ureda za kulturu Cvijeta Grijak. Uzvanicima društvo su pravili predsjednica M.O. Kašina Elizabeta Kralj Kovačić i voditelj puhačkog orkestra DVD-a Kašina Branko Šarkanj uz nazočnost predstavnika KUD-a Kašina.


Manifestaciju su organizirali KUD Kašina i Mjesni odbor Kašina, dok je potporu u vidu kolača i druge logistike pružila udruga žena Kašine. 


Podsjetimo, manifestacija je započela u subotu programom za djecu, PUB kvizom, utakmicom mršavih i debelih, te promenadnim koncertom Puhačkog orkestra DVD-a Kašina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.5.2024. 16:46:09

Create Account