Nakon pucnjave u Sesvetama, Korade u pritvoru

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.11.2019. 10:17:46
Nakon pucnjave u Sesvetama, Korade u pritvoru

Foto: Varaždinske vijesti

Policija je izvijestila o dovršenju kriminalističke istrage povodom pucnjave u nedjelju u Milenium centru u Sesvetama kad je Marijo Korade sin pokojnog generala Ivana Koradea ispalio više hitaca u smjeru centra.Priopćenje PUZ-a:


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom (Marijo Korade op.a.), zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ te nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela pomaganjem.

 

Sumnja se da su u nedjelju, 24. studenog 2019. godine oko 16.15 sati osobnim automobilom marke VW Golf došli na parkiralište trgovačkog centra (Milenium centar op.a.), 50-godišnjak kao vozač, a 30-godišnjak kao suvozač. Osumnjičeni 30-godišnjak je potom izašao iz automobila, s vatrenim oružjem u ruci prišao ulaznim vratima ugostiteljskog objekta u kojem je bilo više osoba, a s kojima je, sumnja se, ranije došao u fizički i verbalni sukob. Kad nije uspio ući u ugostiteljski objekt jer su vrata bila zatvorena, vratio se do osobnog automobila gdje ga je čekao 50-godišnjak, da bi potom prilikom ulaska u automobil ispalio streljivo u smjeru trgovačkog centra, gdje se u prizemlju nalazi ugostiteljski objekt u koji nije uspio ući. Potom je ispalio još nekoliko hitaca u smjeru objekta u koji nije uspio ući u trenutku bijega s vozilom. Nakon toga su se udaljili s mjesta događaja.

 

Za manje od pola sata osumnjičenog 30-godišnjaka policijski službenici su ga uspješno pronašli i uhitili u automobilu na području Dubrave, dok je 50-godišnjak naknadno pronađen.  

 

Prilikom počinjenja ovog kaznenog djela nije bilo ozlijeđenih osoba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.2.2024. 10:31:26

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account