Organizatori manifestacije zahvalni svima na pomoći u provedbi Dana Brestja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2023. 8:59:40
Organizatori manifestacije zahvalni svima na pomoći u provedbi Dana Brestja

Foto: Ines Sosa Meštrović

"Zahvalni smo svima na bilo kakvoj vrsti pomoći ugrađene u našu manifestaciju Dani Brestja koja je naišla na izuzetno dobar odjek", kaže jedna od glavnih organizatorica Ines Sosa Meštrović.



Sedmodnevna manifestacija Dani Brestja, koja je svojom energijom i širinom programa izašla iz lokalnog karaktera naišla je na izuzetno povoljne reakcije velike većine ne samo građana Brestja, nego i mnogih drugih građana koji su tijekom proteklog tjedna, dakle za vrijeme održavanja manifestacije posjetili neke od ponuđenih programa. 


Glavne organizatorice manifestacije bile su Anđa Čujić i Ines Sosa Meštrović, predsjednice Mjesnih odbora Staro i Novo Brestje, s njihovim suradnicima. Njihovu zahvalu svima na pomoći izrazila je u napisu Ines Sosa Metrović koja je ujedno sumirala cjelokupni događa.


Zahvalni na održanim Danima Brestja


Od 15. do 21. svibnja 2023. održavala se manifestacija Dani Brestja koja je ponajprije započeta 2001. godine, no nije se održavala od 2013. godine. Na sjednicama MO Staro Brestje i MO Novo Brestje prihvaćeno je da se ova manifestacija ponovno pokrene i da se formira organizacijski odbor kojeg čine gđa. Anđa Čujić, predsjednica MO Staro Brestje, gđa. Ines Sosa Meštrović, predsjednica MO Novo Brestje, Jadranka Barac, vijećnica MO Novo Brestje, Mirela Blažević, vijećnica MO Novo Brestje, Helena Barić, vijećnica MO Novo Brestje, Tomislav Baretić vijećnik MO Novo Brestje, Stjepan Slaviček, vijećnik MO Novo Brestje, Zdravko Škvorc, vijećnik MO Novo Brestje, Tomislav Kenjarić, vijećnik MO Staro Brestje te Lidija Đukić, vijećnica MO Staro Brestje uz revne sumještane koji su se uključili u organizaciju.


Prvi dan manifestacije bio je zamišljen kao dan djece, zatim dan zdravlja, dan rekreacije, dan mladih i dan sporta. Subota bila je posvećena obitelji, a nedjelja braniteljima. Na kraju možemo biti uistinu zahvalni na svemu što je pokrenuto uz svesrdnu podršku mnogih pojedinaca koji su sve programe odradili volonterski i svojim sredstvima. Time su Dani Brestja uistinu bili dani zajedništva i radosti. Zato želimo zahvaliti svima koji su se poput puzzle ugradili i dali dio sebe za svoje naselje. 


Dan djece uz izložbu

Posebno zahvaljujemo učiteljici Majdi Bučanac koja je koordinirala izložbom dječjih likovnih radova na temu: „Brestje je za mene“, te Davidu Kelčecu, učitelju likovnog i učiteljicama Mireli Blažević, Vesni Dukić, Katarini Hrgović i Irena Kolar koji su pomogli da se ova izložba ostvari.  Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške ravnateljice škole gđe. Zrinke Gredelj Tolić koje je pomogla i u organizaciji svih dana manifestacije. Zahvaljujemo svima koji su nam posudili svoje slike za izložbu starih fotografija pod nazivom „Brestje nekad“ i potičemo i druge da to učine.


Dan zdravlja

Zahvaljujući našim medicinskim sestrama Anđelki Šikić, Ivki Čutura, Anđi Stanić i Danijeli Jug Slijepčević mnogi naši sumještani kontrolirali su svoj krvni tlak i šećer. Ovim putem zahvaljujemo gostima tribine „Govorimo o zdravlju“ Jasna Badžak, dr. med., spec. neurolog, subspec. neuroimunologije, Đana Vanjak Bielen, dr. med., spec. opće i abdominalne kirurgije, Drago Boščić dr. med. spec. otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata. Posebno je radosno bilo kada je dr. Boščić u ime Sesvete medic centra, kojem ovim putem zahvaljujemo, darovao pregledima troje sudionika.


Dan rekreacije i dan sporta

U srijedu predviđena škola boćanja i turnir u boćanju zbog vremenskih uvjeta odgođena. Hvala Goranu Bajčiju, pilotu dronova s višegodišnjim iskustvom (iz M SAN Grupa) na održanoj radionici „Mala škola upravljanja dronom“. Za to vrijeme odvijala se podjela graha s kobasicama kojeg je izvrsno pripremila gđa. Anđa Čujić, predsjednica MO Staro Brestje. Zahvaljujemo tvrtki Royal partner za vozače na doniranim sastojcima za grah, Mesnici Mesko na kobasicama, pekarni Nela na darovanom kruhu. Vrhunac večeri bila je trka pod nazivom „Cvjetna milja“. Uz brojnu svesrdnu pomoć volontera, vijećnika i uz policijsku pratnju 40tak sudionika potrčalo je cvjetnim ulicama Novog Brestja. Prvi je u cilj utrčao Jakov Šabić. Drugoplasirani bio je Slavko Parlov, a trećeplasirani Hrvoje Holler Da utrka dobro prođe, u organizaciji je pomogla i liječnica Antonela Šarac. Hvala sudionicima na odličnoj utrci, firmi Jamnica na darovanoj vodi za sudionike te Zvijezdi na poklon paketima.


Dan posvećen mladima

S obzirom na nedostatak događanja za mlade u naselju četvrtak je bio posvećen upravo njima te je tako organiziran Pub kviz. Od 17 ekipa  1. mjesto osvojili su Apokrifi, 2. mjesto Bekend paralela dr. Ive Karlovića, a 3. mjesto ekipa Oblačno s ćuftama. Zahvala ide caffe baru Dora na pomoći u organizaciji i ustupljenom prostoru, pomoćnicima Antoniji, Dori i Petru, a posebno zahvaljujemo gđi. Ružici Ćurić, koja je pripremila ovaj kviz i uvelike pomogla da se ovaj događaj ostvari. 


Dan obitelji

Subota je započela programom „Vesela livada“ u kojem su najmlađi sudjelovali u radionicama koje su za njih pripremili animatori mladih župe Dobrog Pastira kojima ovim putem zahvaljujemo, a zahvaljujemo i Tinker Labs Sesvete koji putem STEAM pristupa djecu uče o znanosti, tehnologiji, inženjerstvu, umjetnosti i matematici. Veliko hvala DVD-u Kučilovina koji su jako obradovali djecu svojim dolaskom. U isto vrijeme košarkaški klub Dubrava je za djevojčice i dječake od 4. do 6. razreda te 7. i 8. razred održao hakl 3:3 na igralištu u Starom Brestju. 

Poslijepodnevni program započeo je Memorijalnim turnirom Stjepan Čutura u spomen na mladog prijatelja koji je svojim životom, posebno u bolesti pokazao snagu i vjeru koja nadahnjuje. Nositelji projekta Ines Sosa Meštrović, Petar Đekić i Matia Mišmaš, uz blagoslov obitelji radosno su dočekali ovaj dan. Osam ekipa odmjerilo je svoje snage uz suđenje Martina Krešića koji se rado odazvao ovom događaju, a pobjedu je na kraju odnijela ekipa Bjelovar, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe Crni orlovi i Stipine barakude. Prelazni pehar, pehar za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i najboljeg golmana te medalje za prva 3 mjesta osigurala je firma Nola gradnja, a podijelili su ih članovi obitelji. Organizatori su obitelji preminulog Stjepana darovali plaketu kao uspomenu na ovaj turnir te banner turnira kojeg je darovao obrt Grafomarketing. Zahvaljujemo vijećniku MO Staro Brestje Tomislavu Kenjariću na predavanju o Premužićevoj stazi. Također, mnogi sudionici rado su slušali o izradi različitih modela automobila koje su mogli i provozati Modelarskog kluba Ferdinand Budicki. I vlasnici pasa došli su na svoje promenadom pasa koja se odvijala na livadi preko potoka, a hvala i domaćim OPG-ovima koji su izložili svoje proizvode. Posebnu zahvalu dajemo članovima Off road kluba Piva Dvije iz Svetog Ivana Zeline koji su stigli sa 10-tak vozila i napravili defile po Brestju. Nakon toga su posjetiteljima ispričali o važnosti sigurnosti vožnje kvadovima, a mladi su se mogli i provozati s članovima. 


Sva događanja ne bi bila potpuna bez glazbeno-zabavnog programa na bini koju nam je ustupio g. Ivan Miličić. Program, kojeg je vodila mlada Jelena Sabljo započeo je nastupom vrtićanaca Dječjeg vrtića Sesvete, područnog objekta Brestje koji su se revno pripremali. Nastup članova Glazbene škole Zlatko Grgošević najavljen je riječima da ova škola, iako njeni članovi redovito osvajaju brojne nagrade, još uvijek nema svoj prostor. Izvrsni nastupi Lucije Tirić na bisernici te Ivane Pušić i Matea Matešića na harmonici zaključili su spletom pjesama Ive Robića u izvedbi Patrika Stjepića i profesora Petra Hendije. Za kraj održan je nastup klape Levanda koja je izvela široki spektar repertoara i tako obradovala okupljene posjetitelje. 


Branitelji u srcu

Svoje branitelje organizatori ne zaboravljaju pa je tako sedmodnevna manifestacija Dani Brestja završila u nedjelju polaganjem cvijeća i paljenjem lampaša kod spomenika poginulim braniteljima tog naselja ispred doma u Starom Brestju. Molitvu je kod spomenika predvodio je župnik Brestja, preč. Zlatko Pavetić.  Zahvalni smo i Unikati Darija na darovanom aranžmanu za spomenik. Uz suborce, lampaše su zapalili saborski zastupnik Ante Deur, članovi obitelji pokojnih heroja Brestja i okupljeni sumještani. Nakon toga u crkvi Dobrog Pastira župnik preč. Pavetić predvodio je misu kojom je u propovijedi objedinio i održanu manifestaciju Dani Brestja i prisjećanje na brestjanske u ratu poginule dragovoljce Dragana Granića, Ive Hrga, Ivice Perića i Rudolfa Vukovića.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account