Tomaševićeva "inteligentna rješenja" Zelenih i plavih Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.4.2021. 15:58:40
Tomaševićeva "inteligentna rješenja" Zelenih i plavih Sesveta

Foto: Sesvete danas

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je danas Sesvete gdje je na prostoru negdašnjeg SRC-a Sesvete, kasnije poznatog disco kluba Planet javnosti predočio neke segmente pametnih rješenja današnjih sesvetskih problema.




Učinilo nam se dobrim parafrazirati svojedobnu marketinšku uspješnicu velikog švedskog tehnološkog proizvođača, u smislu današnjeg nastupa kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića  koji je   na prostoru negdašnjeg "Planeta" predočio nekoliko segmenata inteligentnih rješenja, ne iz Švedske, nego i samih Sesveta. 


Rješenja sesvetskih  prometnih problema toliko su očita i logična da bi ih svaki student prve godine prometnog fakulteta mogao i trebao znati, no do danas ona nisu upotpunosti naslućena u službenim gradskim dokumentima.


Prije svega sam produžetak Branimirove, sam po sebi, ako se ne kombinira s drugim prometnim rješenjima stvorit će novi prometni kolaps, samo možda malo izmješten iz samog središta Sesveta. Stoga je, kako kaže Tomašević, potreban cjelovit pristup prometnom rješenju s paralelnim rješavanjem kako same Branimirove, tako i ostalih pravaca, ali i željeznice koja treba biti ukomponirana u cjelovit sustav. 


Upozorio je i na probleme sa sportskim objektima, osobito na prostoru negdašnjeg sportsko rekreacionog centra koji je maknut s površine, a da se poslije ništa po tom pitanju nije učinilo, iako Sesvete vape za takvim prostorima. 


O tome, ali i problemima od Sesvetskog Kraljevca do Brestja više pogledajte u video snimci današnjeg obraćanja javnosti Tomislava Tomaševića i Ivana Krivačića, koordinatora Možemo za Sesvetski Kraljevec.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account