Veliko zanimanje Sesvećana za sinoćnju tribinu "Kako do vlastite solarne elektrane"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.1.2023. 11:12:32
Veliko zanimanje Sesvećana za sinoćnju tribinu "Kako do vlastite solarne elektrane"

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Kako do vlastite solarne elektrane bio je naziv sinoćnje tribine koju su stručnjaci Zelene energetske mreže održati u prostoru Zeleni i plavih Sesveta.



Sve je povoljnija klima za ugradnju vlastitih obiteljskih elektrana na sunčevu energiju postavljenih na krovovima kuća. Stoga nije nimalo čudno da sve više jača zanimanje građana za uskakanje na vlak zvan - obnovljivi izvori energije, čijom se implementacijom značajno nižu uštede na kućne budžete, jer sunčeva je energija potpuno besplatna, a ugradnja elektrana je više nego isplativa investicija. 


Upravo ta znatiželja građana za tematiku ugradnje solarnih kućnih elektrana napunila je sinoć izložbeni prostor Udruge Zelene i plave Sesvete gdje je održana tribina "Kako do vlastite solarne elektrane". Na tribini je govorila energetska stručnjakinja udruge Zelena energetska zadruga, Alice Šebina. Udruga zainteresiranima pomaže odgovoriti na sva pitanja i educira ih o potrebnih koracima ka ostvarenju projekta. Uz Šebinu, govorio je i Milan Pavlović, tehnički direktor tvrtke Microline, specijalizirane za projektiranje i prodaju uređaja i opreme za solarne elektrane. 


Stotinjak nazočnih tako je moglo saslušati, a i pitati, te dobiti odgovore na potrebne korake koje treba učiniti kako bi se u konačnici elektrana i realizirala. 


Velika većina njih dobila je potrebne odgovore i praktične savjete kako započeti, kome se javiti i što sve napraviti. 

Shodno tome vjerujemo da će ova sinoćnja tribina snažno utjecati na povećanje ugradnje solarnih elektrana na sesvetskom području.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account