Zbog prosvjeda u Rusiji čelnik oporbe Navaljni osuđen na 30 dana zatvora

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 13.6.2017. 12:46:52
Zbog prosvjeda u Rusiji čelnik oporbe Navaljni osuđen na 30 dana zatvora

Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Čelnik ruske oporbe Aleksej Navaljni osuđen je u noći na utorak na 30 dana zatvora zbog toga što je pozivao na neodobrene prosvjedne skupove koji su se održali diljem zemlje, objavio je njegova glasnogovornica na Twitteru.


"Presuda: 30 dana", napisala je Kira Jarmič. Četrdesetjednogodišnji bloger koji se istaknuo u borbi protiv korupcije, uhićen je u ponedjeljak poslijepodne pri izlasku iz svoje kuće. Na sud u Moskvi priveden je zbog neposluha policiji i kršenja propisa o organiziranju javnih skupova.

Tisuće Rusa izašle su na ulice u ponedjeljak u desetak gradova, među ostalima u Sankt Peterburgu i u Moskvi blizu Kremlja gdje su specijalne policijske snage pokušale silom odbiti masu.

OVD-Info, neovisna organizacija za zaštitu ljudskih prava, rekla je za ruske medije da je 600 ljudi uhićeno u Moskvi, gdje je, po procjeni policije, na prosvjedima sudjelovalo oko 5000 ljudi.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je u Sankt Peterburgu na prosvjedu sudjelovalo 3500 ljudi, a uhićeno ih je petstotinjak.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.5.2018. 10:02:24

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account