Danas počinju manifestacije Ljeto na Zrinjevcu i kod Matoša

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.7.2019. 12:05:10
Danas počinju manifestacije Ljeto na Zrinjevcu i kod Matoša

Foto: TZG/M.Vrdoljak

U našem gradu danas počinju dvije manifestacije Ljeto na Zrinjevcu i Ljeto kod Matoša. I na Gornjem i u Donjem gradu građani i turisti moći će uživati u bogatom zabavno kulturnom programu od uličnih svirača, stand-up komičara do brojnih poznatih glazbenih imena i DJ-a.Iako više nije plaža s morem knjiga, ljeto i dalje ostaje na Zrinjevcu. Ležaljke su zamijenile aleje cvijeća i zelenila, a posjetitelji će moći uživati u nastupima glazbenih izvođača te sudjelovati u raznim radionicama. Program će večeras u 20 sati otvoriti grupa Pavel, a narednih večeri moći ćete se rasplesati uz nastupe DJ-ja ili ispijati vino uz klasičnu glazbu.


A u šetnji gradom nezaobilazno je Strossmayerovo šetalište gdje se manifestacijom Ljeto kod Matoša danas nastavlja adventska priča "Caffe de Matoš". Najljepša šetnica u gradu obukla je ruho nekih starih romantičnih vremena kada se uživalo u plesnjacima pod zvijezdama i gradskim kupalištima, a kako će ona od sutra izgledati rekla je scenografkinja Tajana Čanić Stanković.


-"Ponovno vraćamo šetalište kod Matoša u neke pedesete i šezdesete godine. Ono što je novitet, imamo dvije pozornice, jedna je uređena sa starim foteljama iz pedesetih, uredili smo je da izgledao kao da je zapuštena i zarasla biljem. Napravili smo zelenu oazu s ciljem da biljke preuzmu namještaj", rekla je Čanić stanković.


Ljeto na Zrinjevcu trajat će do četvrtog sljedećeg mjeseca, a Ljeto kod Matoša cijelo ljeto sve do početka rujna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.9.2020. 12:34:33

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account