Milijunska ovrha zbog neplaćanja računa Zagrebačkog holdinga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2021. 12:16:16
Milijunska ovrha zbog neplaćanja računa  Zagrebačkog holdinga

Foto: ZGH

Zagrebački holding danas je na meti ovršitelja, piše Jutarnji list od ponedjeljka.



Navodno trenutačni dug iznosi 55 milijuna kuna koji potražuju tri vjerovnika, bolje rečeno tri najveća. Najveći dug ima građevinska tvrtka Ingra koja potražuje 30 milijuna kuna za zakup Arene Zagreb. Navodno je zbog neplaćanja Ingra i ranije prijetila Holdingu raskidanjem ugovora za Arenu i predajom vlasništva Holdingu za što bi gradska tvrtka trebala izdvojiti 120 milijuna eura, no čini se da novca nema niti za vraćanje dugova, a kamoli preuzimanje dvorane u cijelosti.


Druga dva duga pred ovrhom povezani su s prikupljanjem otpada. Tvrtka Reoma koja ugovorom u ime Grada Zagreba gospodari zbrinjavanjem glomaznog otpada. Njima, kako tvrde, Holding duguje 14 milijuna kuna i to još od travnja ove godine, a druga tvrtka je Ce-za-r Petra Pripuza koja je povezana s Reomom i koja potražuje 11 milijuna kuna, također za zbrinjavanje glomaznog otpada.


Direktor i vlasnik Reoma grupe, Dragan Zovko kaže da prema ugovoru nisu primili naknadu za rad od travnja do kraja kolovoza što im pripada prema ugovoru, te da stoga pokreće ovrhu.


A ovrha Pripuzove tvrtke Ce-za-r u iznosu 11 milijuna kuna na dug koji je akumuliran od travnja do srpnja trebala bi sjesti danas na gradski račun na ime dugovanja za odrađeni posao prema ugovoru - odvoza i zbrinjavanja plastike.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.7.2023. 10:20:53

Create Account