U Zagrebu 2. revija najboljih vina Zagrebačke županije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.3.2019. 22:24:20
U Zagrebu 2. revija najboljih vina Zagrebačke županije

Foto: Milan Bandić fb

Druga Revija najboljih vina Zagrebačke županije, održana je u hotelu "The Westin". Moglo se, uz sireve iz OPG-ova, kušati više od 170 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti 38 vinara iz županije. Posebni gosti Revije su ponajbolji vinari iz Slovenije.Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, zadovoljan je Revijom, ali i prozvođačima iz županije - Zagrebačka županija kao vinarska regija, svoja vina daje na ocjenjivanje o osvajanju značajna priznanja što znači da su proizvođači stručni i kvalitetni.


Kožić je napomenuo i da županija pomaže vinarima - Zagrebačka županija je niz godina uz njih, bit će tako i u budućnosti. Sve ih pozivam da se prijave na natječaj koji će se uskoro otvoriti za programe u poljoprivredi. Vrijednost toga je više od 15 milijuna kuna - rekao je župan. 


Posjetitelji Revije su mogli prisustvovati i na dvjie radionice: „Bogatstvo okusa Zagrebačke županije – hrana i vino“ na kojoj se moglo naučiti sve o pravilnom sljubljivanju vina i hrane te radionica „Kraljevski užitak – prvo ljetno vino – Kraljevina Zelina“.


Reviju nije propustio niti gradonačelnik Milan Bandić  koji često pohodi manifestacije zagrebačkih i prigorskih vinogradara, a i sam, kako kaže je vinogradar jer na svom imanju ima zasađen vinograd.  


"U ovih 28 godina dvije stvari su otišle daleko naprijed, to su mobilna telefonija i enologija. Hrvatska enologija je jako napredovala i danas imamo više od 200 vrhunskih proizvodnji vina", rekao je Bandić.Vezane vijesti
Ažurirano: 14.9.2019. 17:11:49

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account