Doček Nove godine na Reci Božiću uz The Frajle

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.12.2019. 16:01:31
Doček Nove godine na Reci Božiću uz The Frajle

Foto: PR

Novogodišnjim koncertom The Frajli završit će prvi održivi Božić u Zagrebu. 



Koncert The Frajli na RECI Božiću je besplatan te je svojevrstan poklon Udruge Priroda za sve, organizatora ove adventske lokacije, svim posjetiteljima koji su u posljednjih mjesec dana pokazali da malim promjenama u ponašanju mogu doprinijeti značajnom očuvanju okoliša i prirode koji nas okružuje.


Naime na RECI Božiću hrana i piće se konzumiraju iz biorazgradivih čaša i tanjura, a otpad se razvrstava u pripadajuće spremnike odmah po nastanku.


U suradnji s osnovnim i srednjim školama izradili smo i prvu RECIkliranu šumu u Hrvatskoj te izabrali najRECI bor. Učenici Srednje škole – centar za odgoj i obrazovanje Zagreb svoj RECIbor izradili su od materijala koji bi završili u smeću no uz malo kreativnosti postali su inspiracija posjetiteljima Facebook i Instagram stranice RECI Božića. Njihovu kreativnost Fond za zaštite u okoliša i energetsku učinkovitost nagradio je ulaznicama za NP Plitvička jezera. Ukupno u RECikliranoj šumi je 16 borova koji se mogu vidjeti do 01. siječnja 2020. na Trgu A. Starčevića.


Dodajmo na kraju kako večeras na RECI Božiću nastupa Nikola Marjanović. U subotu je od 18,30 na rasporedu vatreni božićni show (žongliranje vatrom), u nedjelju na pozornici ukrašenoj licitarski srcima nastupaju Tamburaši iz Markuševca, a u ponedjeljak Cura i dečko. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.12.2023. 16:05:51

Create Account