Vodeći svjetski koreograf i plesač Roberto Bolle u HNK-u Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2017. 23:09:45
Vodeći svjetski koreograf i plesač Roberto Bolle u HNK-u Zagreb

Foto: HINA/ HNK

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu ugostit će u utorak i srijedu 3. i 4. listopada jednog od najvećih svjetskih koreografa i plesača Roberta Bolla, zvjezdu milanske Scale i prvaka American Balet Theatrea, koji će za zagrebačku publiku izvesti gala baletni koncert "Roberto Bolle i prijatelji" na kojemu će nastupiti uz neke od najpoznatijih međunarodnih plesača..


Kako se ističe u najavi, time se središnji hrvatski nacionalni teatar pridružuje popisu svjetskih metropola, uz Tokio, Milano, London i New York, koje će ugostiti slavnog umjetnika na ovogodišnjoj turneji.


"Zahvaljujući svojem međunarodnom ugledu, Bolle je postao moćni posrednik širenja plesne umjetnosti čiji nastupi svake godine privlače tisuće ljubitelja baleta", stoji u najavi.


Program "Roberto Bolle i prijatelji", uz nastup i umjetničko vodstvo samoga Bolla, donosi ono najbolje od baletne umjetnosti, od velikih klasika do najnovijih koreografija, nudeći rijedak i prestižni umjetnički događaj, rušeći tabue koji balet smatraju umjetnošću za uzak krug publike.


"U spoju čudesnih, živopisnih i neočekivanih programa za najraznovrsniju publiku, uz sudjelovanje vrhunskih svjetskih plesača, Bolle će na sceni HNK-a Zagreb publici pružiti večer najkvalitetnijega plesa", poručuju iz toga kazališta.


Cjelokupan program gostovanja dostupan je na mrežnim stranicama HNK-a Zagreb.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.11.2020. 21:17:00

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account