Veliki Gatsby uskoro u zagrebačkoj Areni

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.4.2017. 21:38:24
Veliki Gatsby uskoro u zagrebačkoj Areni

Foto: screenshot

THE GREAT GATSBY BALLET - baletni blockbuster dolazi u Zagreb u subotu, 14.10.2017.

Nakon rasprodane europske turneje, oduševljene publike Berlina, Frankfurta, Hamburga, Beča i Ženeve; nakon više od 20.000 gledatelja prošle godine, 70.000 gledatelja od prve premijere, i 700 akreditiranih novinara, The Great Gatsby Ballet  stiže i u Zagreb!

The Great Gatsby Ballet jedinstven je projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi neponovljiv doživljaj, rađen po knjizi F. Scotta Fitzgeralda.

Roman The Great Gatsby je objavljen 1925. godine, a glavni lik, Jay Gatsby, tajanstveni je mladi bogataš kojeg muče ljubavni problemi, dok je sama priča ispričana iz perspektive Gatsbyjeva prijatelja, Nicka Carrawayja.

Fitzgeraldova knjiga, pa potom i film koji je nastao po knjizi "Great Gatsby", već su stvorili kultni status, a atmosferu koju donosi već godinama mnogi pokušavaju ponoviti i iznova doživjeti.

Nakon filmske uspješnice, stiže nam baletno uprizorenje knjige - Great Gatsby Ballet - vrhunski spektakl i blockbuster, s virtuozima iz svijeta baleta, kazališta i glazbe.

Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Sam Dwight do sada je surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lennyja Kravitza, U2 , Patricka Swayzea…
Vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, potpisuje jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby.
Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jayja Gatsbyja.
Denisa Matvineka zagrebačka publika imala je prilike upoznati prošle godine i oduševiti se njegovim plesnim i koreografskim talentom u rasprodanom Lisinskom, kada je gostovao s baletom „Radio&Juliet“.
Pogledajte video isječak baleta:


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 11.11.2020. 21:17:00

Create Account