Odigrano 1. kolo V lige Centar, Vrustun II u gostima pobijedio Dubravu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.3.2024. 12:13:31
Odigrano 1. kolo V lige Centar, Vrustun II u gostima pobijedio Dubravu

Foto: ŠK Vrustun 1252

Odigrano je 1. kolo 5. šahovske lige Centar između ŠK Dubrava i ŠK Vrustun 1252 II



Ove godine Šahovski klub Vrustun 1252 Vurnovec ima podosta dobrih igrača, no, kako svi ne mogu igrati za prvu ekipu, oformljena je i druga ekipa koja igra u 5. ligi Centar. 


U prvom kolu Pete lige našu drugu ekipu je čekalo gostovanje kod papirnato puno jače Dubrave. Dolaskom u Dubravu dočekalo nas je iznenađenje da Dubravi nedostaju tri ponajbolja igrača. Meč je počeo sjajno efektnom pobjedom Željka Konicije na trećoj ploči. Željkovim stopama je brzo krenuo i njegov prijatelj Boro Jelić na ploči niže.


Ligaški debi nastup imao je Prenko Palić na šestoj ploči. Odigrao je u stilu iskusnih suigrača Željka i Bore i nadodao bod koji nam je jamčio da iz Dubrave nećemo otići poraženi.


Prije meča jako smo se pribojavali mlade nade Mihaela Ratkajeca na drugoj ploči. Na njega je naletjela naša prinova Ivana Blažeka koja je pokazala iskustvo te remizirala. Ivana je tako pokazala da nije samo prinova u klubu, nego pravo pojačanje. Bilo je to pola boda koje nam je donijelo pobjedu u meču, iako su naša preostala dva igrača na pločama stajala dobro.


Na prvoj ploči Miroslav Kezerić, kojeg ćemo po potrebi koristiti i u prvoj ekipi, stoji dobro ali žuri i griješi. Smanjuje se naša prednost, srećom pa znamo da su to počasni poeni Dubrave.


Ako je Miro ispustio protivnika, što tek napisati za Josipa Cirimotića, Josip je potpuno nadigrao protivnika, ali ne troši vrijeme, brzoplet je. Površnost i nestrpljivost odvele su Josipa iz greške u grešku te tako od milimetara od pobjede ravno u poraz.

Nema veze, pobjeda 3,5:2,5 je sjajan početak druge ekipe.



Izvještaj podnio Marijan Dolčić, predsjednik ŠK Vrustun 1252.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account