Vurnovečkim šahistima i treća pobjeda u nizu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.3.2024. 11:01:59
Vurnovečkim šahistima i treća pobjeda u nizu

Foto: ŠK Vrustun

U 3. kolu  4. A lige Centar u Vurnovcu Vrustun 1252 - Polet II 3,5 : 2,5



U 3. kolu ugostili smo stare poznanike. Ugledan klub iz Buševca ima nezgodan drugi sastav pun iskusnih čvrstih igrača ali s obzirom na naše ambicije i da smo igrali u standardnom sastavu: Filip Cvitković, Milan Škorić, Josip Tonković, Mihaela Draganić Blažeka, Tomislav Šabić i Đuro Blažeka očekivali smo pobjedu. Gosti su vrlo simpatična i korektna ekipa i meč je unatoč jednoj reklamaciji i sudačkoj intervenciji tehničkog tipa prošao u ugodnoj atmosferi kao uostalom i svaki put kad igramo protiv njih ali zato je za pločama bilo dramatično.


Poveli smo zahvaljujući pobjedi Milana Škorića protiv Josipa Šafranića na 2. ploči. Milan je brzopletošću skoro upropastio partiju ali Šafranić to nije iskoristio. Kasnije Milan stječe materijalnu prednost i u završnici je rutinski realizira. vodimo 1:0


Da ne ide sve glatko prvo se pobrinuo Josip Tonković koji se na 3. ploči protiv Krešimira Hudolina našao u cajtnotu pa u izjednačenoj poziciji radi dvije greške zaredom i gubi čistu figuru za 1:1.


Na 6. ploči Đuro Blažeka protiv mlade Marte Trgovac ulazi u seriju izmjena. Čini se da oboje nemaju ništa protiv remija. U izjednačenoj završnici Marta previđa figuru i daje Đuri partiju na pladnju za 2:1. Đuro igra pod pritiskom jer želi pridonijeti rezultatu kluba i zasad mu dobro ide.


Na 1. ploči nakon poklonjene pobjede u prošlom kolu Filip se pokušava iskupiti, protiv Mladena Dejanovića stvara dobru poziciju ali prerano kreće u akciju nakon čega gubi pješaka uz raspadnutu poziciju. Bori se da preokrene situaciju ali ne uspijeva i sad je 2:2.


Na 5. ploči Zdravko Čolić  igra čvrsto ali pasivno protiv Tomislava Šabića koji ima prostor i bolje postavljene figure. Samo treba otvoriti blokiranu poziciju. Nakon što je to uspio sve je bilo brzo gotovo i vodimo 3:2.


Ostaje još na 4. ploči borbena Mihaela Blažeka Draganić protiv Branka Hibnera. Nakon izjednačene borbe Hibner ipak stvara dobivenu poziciju. Čini se da će nam gosti otkinuti važan bod. Mihaela mora dati topa ali izvlači Hibnerovog kralja iz zaklona i vječnim šahom održava remi za našu pobjedu 3,5:2,5.

Dakle nakon tri kola imamo maksimalan učinak 3 od 3 pobjede. Za razliku od prošle godine imamo sastav kompetitivan na svim pločama pa možemo izvući pobjedu i kad netko slabije igra. Imamo sve tri pobjede a samo su nam dva igrača u plusu s rejtingom. Nadamo se popraviti ukupnu formu i nastaviti s pobjedama. 

Iz izvješća Tomislava Šabića


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account