Vrustun 1252 u gostima pobijedio Sesvete Agroproteinku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.3.2024. 13:14:46
Vrustun 1252 u gostima pobijedio Sesvete Agroproteinku

Foto: ŠK Vrustun 1252 Vurnovec

U drugom kolu 4. A lige Centar Sesvete Agroproteinka - Vrustun 1252 Vurnovec 2:4.



U drugom kolu šahisti Vurnovca gostovali su kod mlade talentirane ekipe prijateljskog nam kluba. Pobjednički sastav nismo htjeli mijenjati pa smo nastupili u istom kao u prvom kolu: Cvitković, Škorić, Tonković, M. Blažeka Draganić, Šabić, Đ. Blažeka.


Meč je i počeo u prijateljskom tonu: na 6. ploči Đuro Blažeka s bijelima protiv Borne Reze ulazi u varijantu francuske koja mu baš nije dobro sjela, nudi remi u 12. potezu što Borna bez puno razmišljanja prihvaća. 


Na 2. ploči Milan Škorić također s bijelima igra s umjerenim rizikom protiv jakog Šimuna Dumančića koji održava ravnotežu i također sklapaju remi. S obzirom da Milan nije u optimalnoj formi a Šimunove kvalitete znamo to nipošto nije loše za nas i sad je 1:1.


Tomislav Šabić na 5. ploči s crnima protiv Diare Vučenović donio je lošu odluku osvojiti pješaka zapostavljajući razvoj pa se uvalio u probleme, međutim  uspijeva ostvariti dobivenu završnicu i vodimo 2:1.


Na 1. ploči dvoboj teškaša: Filip Cvitković s crnima Damianu Vučenoviću žrtvuje kvalitetu za bolju poziciju. Damian je pritom u teškom cajtnotu. Filip na pladnju ima vječni šah, gleda preostale dvije pozicije, procjenjuje da nema rizika za ekipnu pobjedu i ide na sve ili ništa. Nažalost previđa jednostavan potez i gubi pa je sad 2:2 ali uz dvije obećavajuće završnice.


Na 4. ploči Mihaela Blažeka Draganić je u središnjici nadmoćna protiv Lukasa Cajnera, osvaja pješaka i ulaze u završnicu istobojnih lovaca. Mihaela preciznom igrom koristi prednost pješaka i vodimo 3:2. 


Ostaje 3. ploča. Josip Tonković s crnima protiv Patrika Markovića ima inicijativu i samo preostaje realizacija. Međutim u cajtnotu je i ne pronalazi najjednostavniji dobitak protiv žilavog protivnika.  Josip ipak u topovskoj završnici pronalazi najbolja rješenja i pobjeđuje za ukupnu pobjedu 4:2. 


Lijepa pobjeda no kako smo se i pribojavali nije bio bezazlen meč. 


Iz izvješća Tomislava Šabića


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account