Počelo šahovsko prvenstvo u 4. ligi, Vurnovečki Vrustun 1252 uvjerljivo pobijedio ŠK Prigorje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2024. 11:29:11
Počelo šahovsko prvenstvo u 4. ligi, Vurnovečki Vrustun 1252 uvjerljivo pobijedio ŠK Prigorje

Foto: ŠK Vrustun1252

U 4. kolu šahovske A lige centar Vrustun 1252 - Prigorje 4,5:1,5



ŠK Vrustun 1252. Vurnovec u sastavu Cvitković, Škorić, Tonković, M. Blažeka, Šabić, Đ. Blažeka, dakle s dvije prinove od kojih puno očekujemo, počinje takmičenje u VI A liga Centar. Gosti su imali najjači prijavljen sastav ali nije im došao Karlo Putak na 3. ploči pa je   Josip Tonković  tek odigrao prvi potez i vodimo 1:0.  


Milan Škorić  debitirao kao kapetan ekipe, igra na 2. ploči. Računali smo da je Milan protiv Matije Šelendića možda i najveći favorit u susretu, međutim previše forsira i previđa potez nakon kojeg mu se pozicija raspala i Prigorje izjednačava na 1 : 1. 


Đuro Blažeka s crnima na 6 ploći polako okreće partiju protiv Danijela Domazeta u svoju korist, stavlja ga pred sve teže probleme i još duboko u središnjici prisiljava ga na predaju, vrlo sigurna pobjeda iskusnog rutinera i vodimo 2 : 1. 


Filip Cvitković iz poteza u potez  sigurnom igrom gradio prednost i dokazao sjajnu formu kojom je došao do 3. mjesta na netom završenom jakom openu u Sesvetama pa ubrzo slama otpor renomiranog Ivana Šelendića na 1. ploči za 3 : 1.


Tomislav Šabić na petoj ploči bijeli  protiv čvrstog Milana Tušeka. Znam da je dobar poznavatelj teorije pa već od 3. poteza skrećem u slabije istražena područja a sve naglo završava kad mi u slabijoj poziciji ostavlja lovca. Vodimo 4:1 


Mihaela Blažeka Draganić koja protiv Bačića lijepom igrom stječe lovački par protiv topa uz po 4 pješaka. Mihaela je stalno dobivena ali u teškom cajtnotu pa Bačić uspijeva izvući remi u zabavnoj završnici za konačnih 4,5 : 1,5. 


Tako smo ostvarili važnu i prilično uvjerljivu pobjedu a prinove su pokazale da će biti važna pojačanja u borbi za 3. ligu  

Socijaldemokrati


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account