Vurnovečki šahisti pobijedili zagrebački AER u gostima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.3.2022. 14:27:14
Vurnovečki šahisti pobijedili zagrebački AER u gostima

Foto: Tomislav Šabić

Nakon 2 tjedna stanke odigrano je 2. kolo V lige Centar u šahu u kojem je Vrustun 1252 u gostima pobijedio  AER s 4:2



Vurnovečki šahisti priredili su lijepo iznenađenje pobijedivši u gostima momčad AER. Pogođeni brojnim izostancima, Vurnovčani su odigrali uglavnom sa svojim članovima iz drugog plana i ostvarili vrijednu pobjedu.


NA početku susreta ipak je poveo AER nakon što je super iskusni Poljak na 4. ploči dobio Jelića. Boro jednostavno nije imao svoj dan, on može puno bolje nego što je pokazao.  U međuvremenu na 5. i 6. ploči Konicija i Čulo postižu dobivene pozicije i otprilike u isto vrijeme preokreću rezultat. Vrustun vodi 2:1.


Na trećoj ploči Orinčić pritišće iskusnog Kovačića, stvara razne prijetnje (uzimanje dame ili mat), međutim zapostavlja sigurnost vlastitog kralja, Ivan ga lijepo kontrira, izvlači drugu damu, uzima figure, prijeti matom... završna pozicija je tragikomična ali Vrustun vodi s 3:1!


Na prvoj ploči Cvitković strpljivo i precizno s crnima ulazi u lako dobivenu topovsku završnicu protiv renomiranog Mikleca. Nakon nekoliko poteza reda radi Miklec napokon predaje i već je 4:1 odnosno pobjeda za Vurnovec.


Na koncu na prvoj ploči kapetan Vrustuna Tomislav Šabić s bijelim figurama otpočetka pritišće čvrstog Bendera koji je stisnut na zadnja tri reda, međutim uspijeva se izmijenjati za figure, olakšati poziciju, ulazi se u topovsku remi završnicu, međutim Šabić radi previd, a to znači pobjedu za preiskusnog Bendera. Na kraju  AER- Vrustun 1252 2:4. 


Treće kolo V lige Centar na rasporedu je već u nedjelju 3. travnja kad na prvi ovogodišnji meč u Vurnovcu stiže iskusna i kvalitetna ekipa Hrvatskog branitelja. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account