Rukometaši Sesveta miroljubivo kod Metalca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2018. 12:52:11
Rukometaši Sesveta miroljubivo kod Metalca

Foto: Sesvete danas, arhiva

U subotu navečer u Kutiji šibica MRK Sesvete gostovao je kod Metalca i odigrao neriješeno 25:25, piše naš sportski suradnik Željko Dragović.


 U 18. kolu Premijer lige Sesvete su na gostovanju kod MRK Metalca u dinamičnoj i rezultatski neizvjesnoj utakmici osvojile (izgubile) bod. Domaćini su bili bolji u prvom poluvremenu, najveći dio zasluga ima njihova obrana i odlični vratari koji su obranili nekoliko otvorenih šuteva i dva sedmerca Sesvećanima, tako da su na odmor otišli s dva pogotka prednosti (13 : 11).

 Drugo poluvrijeme bolja i angažiranija momčad bili su naši igrači, domaćina su spašavali vratari, 6 minuta prije kraja semafor je pokazivao 3 pogotka prednosti za Sesvete. Metalac tada kreće u rizik gotovo pressing obrane, polako smanjuju prednost, u jednoj kontri iznuđuju isključenje igrača Sesveta i imaju igrača više zadnje dvije minute susreta. U krajnje dramatičnoj završnici domaćin izjednačuje 5 sekundi prije kraja iz sedmerca na konačnih 25 : 25. 


Čestitke i jednima i drugima na muškoj i fer borbi, kao i trenerima koji su izvrsno vodili svoje momčadi koristeći minute za odmor i savjete u pravim trenucima. Suci vrlo dobri, kontrolirali čitavu utakmicu ujednačenim kriterijem, dozvoljavali mušku borbu u okviru rukometnih pravila. Lijepo je bilo vidjeti izlazak domaćih igrača na teren prije samog početka utakmice u pratnji klinaca iz njihove škole rukometa i lijepo ispunjenu dvoranu (400 gledatelja), ali dojam je da je pravo navijanje izostalo, da je upravo ono nedostajalo i jednima i drugima do gola prevage.


 Sesvete nemaju vremena za tugu zbog izgubljenog boda, već u srijedu je utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv RK Nexe iz Našica i prilikama Sesvećanima da podrže svoj klub prije nastavka natjecanja u Ligi za opstanak koja kreće slijedeće subote. Protivnik je HRK Gorica. Ligu za ostanak čini 6 momčadi, MRK Sesvete kreće sa 3. pozicije i 11 bodova. 

Svi za Sesvete - treba nam sloga za pravi rezultat!


Rezultati 18. kola


Tablica



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2018. 17:56:05

Create Account