Auto sletio u potok na krov u Kašinskom jarku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.9.2019. 15:21:17
Auto sletio u potok na krov u Kašinskom jarku

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, DVD Sesvete

Nešto iza podneva na glavnoj cesti Kašina - Marija Bistrica, stotinjak metara nakon skretanja za Gornju Planinu u smjeru Bistrice auto je sletio u potok pri čemu se okrenuo na krov.



Na tom je mjestu potok prilično dubok, nekih 5 - 6 metara ispod razine kolnika, srećom nije bilo puno vode, kakvih desetak centimetara, što je sreća u nesreći, jer se auto prilikom slijetanja okrenuo na krov.


Brzo su priskočili drugi vozači, pozvali hitne službe i pokušali pomoći putnicima koji su ostali zarobljeni u vozilu. Vozač izašao a putnicu je trebalo izvuči. Dvoje starijih putnika u vozilu, vozač  i suvozačica odvezeni su u bolnicu, nemamo karakter ozljeda, no čini se da ipak nisu teže naravi. 


Vatrogasci DVD-a Sesvete potom su vozilo okrenuli na kotače, kako bi ga vučna služba mogla izvuči i odvesti. 


"Ne znamo točno što se dogodilo. Moja majka je iz Zagorja i roditelji su tom cestom u svom životu prošli valjda već milijun puta. Otac nikada ne vozi brzo, niti po suhoj, a kamoli po mokroj cesti, a nesreća se dogodila u trenutku kad je krenula kiša. Mislim da je sve to bio splet nesretnih okolnosti", rekao nam je sin stradalih koji se ubrzo našao na mjestu događaja. "Ma samo da su oni dobro, a lima će biti", dodao nam je za kraj. 


Vozilo se kretalo iz smjera Kašine prema Zagorju. Uz prometnicu koja je ovdje vrlo blizu dubokog korita potoka postavljena je metalna zaštitna ograda koja bi trebala spriječiti upravo slijetanja vozila s kolnika u potok. Zanimljivo je da je ovaj put vozilo sletilo u potok na samom početku ograde, doslovce oštetivši sam rub početka. Da je ograda još nekoliko metara duža, auto zacijelo ne bi završio u potoku, a posljedice bi bile kud i kamo lakše. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 16:52:54

Create Account