Gust promet na turističkim pravcima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.8.2017. 11:38:31
Gust promet na turističkim pravcima

Foto: Ilustracija

Vrlo je gust promet prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona je oko 2 km, dijelom se proteže na Istarski ipsilon, pred tunelom Učka kolona je oko 1 km, a na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km.


Pojačan je promet na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu, a povremeno su mogući zastoji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Na autocesti A7 Rupa Diračje, zbog teretnog vozila u kvaru između čvora Jušići i naplate Rupa (na 9.km) u smjeru Slovenije, vozi se suženim kolnikom.


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17. kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.2.2022. 15:02:21

Create Account