Nacionalni AIKIDO susret u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2017. 14:01:14
Nacionalni AIKIDO susret u Sesvetama

Foto: Vedran Rakinić

U subotu, 14. listopada Sesvete će biti hrvatsko središte Aikida. Susret najavljuje Vedran Rakinić, trener Aikido Yoshinkan dojo iz Sesveta Vedran Rakinić.


Četvrtu godinu za redom održava se susret Aikido za djecu Hrvatske koji dovodi sve škole aikida u Hrvatskoj na zajednički trening i prezentaciju vještine. Tako će biti i ove godine u Hrvačkom centru Sesvete u Bistričkoj ulica 9/1, u subotu 14. listopada, od 10 do 12 sati, a događaj je otvoren za javnost te prilika svim zainteresiranim građanima, odraslima i djeci da se upoznaju s aikidom. Susret je otvoren I besplatan za sve sudionike I posjetitelje. 

Stoga nam je velika čast i zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete ovom velikom događaju, jedinom ovakve vrste u Hrvatskoj.

Podržite djecu danas, ona će vas sutra!


Uz ovu najavu recimo da su organizatori susreta voditelji aikido klubova za djecu i odrasle u Hrvatskoj, koje predstavlja Vedran Rakinić.


Aikido je vještina koju mogu vježbati djeca svih uzrasta, a osim učinka na tjelesno zdravlje djeteta, ima neprocjenjivi učinak na mentalno zdravlje i kod djece osvještava mogućnosti kvalitetnijeg odnosa s drugima, potiče istraživanje rješavanja konfliktnih situacija primjenom miroljubivih aikido principa koji u svakodnevnom životu mogu pomoći sa svakodnevnim pritiscima odrastanja, školskih obaveza i okoline.


„Naša je želja da prezentiramo svima zainteresiranima dobrobiti aikida na mladog pojedinca, ali i na cijelo društvo i da pozovemo naše sugrađane da nam se pridruže na zajedničkom pokaznom treningu, na kojem će snage udružiti sve aikido škole u Hrvatskoj“, izjavio je Vedran Rakinić, voditelj I gl. organizator Aikido Yoshinkan doja iz Sesveta”!


Aikido je vještina nastala kao miroljubivi odgovor na sukobe za vrijeme Drugog svjetskog rata, a ti su se principi zadržali do danas. Želja osnivača aikida, Moriheia Ueshibe je bila da se kroz put vježbanja borilačke vještine svijetu pokaže jedan od učinkovitih načina kojima se pojedinac i društvo mogu nositi s gorućim problemima nasilja, netolerancije, mržnje, uništavanja okoliša te drugim negativnim tendencijama.


Klubovi koji sudjeluju u susretu: Aikido Yoshinkan dojo iz Sesveta (Vedran Rakinić), Aikido Društvo Zagreb (Marijan Kudrna), Aiki En Dojo – Zagreb (Maja I Ranko Čerić), Aikido dojo Zagreb (Branko Mandić), Aiki dojo Sancta Domenica Sv. Nedelja (Zoran Marić), Aikido dojo Pula (Robert Božac), Aikido klub Heion Osijek (Ante Papić), Aikido Klub Kitasu Samobor (Saša Piljek I Marko Jurinec), Aikido klub Zadar (Vesna I Nenad Vertovšek), Aikido klub Hohoemi – Oroslavlje (Franjo Ordanić), Aikido klub Put – Zagreb (Jozo Matišić), Aikido klub Karlovac (Zvonimir Tarnik), Aikido društvo Osijek (Krešimir Horvat), Aikido društvo Daruvar (Josip Rašić), Aikido klub Kenshin Aikikai – Varaždin (Ana Sabolić), Aikido klub Bjelovar (Hrvoje Šipušić), Ki Aikido klub Beli Manastir (Danijel Bastajić), Aikido klub Rovinj (Josip Mihovilović).


Video: Sportska TV

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2020. 9:24:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account