Novi rok završetka Branimirove je 30. travnja, a prije toga u veljači očekujte kolaps na raskrižju sa Zagrebačkom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.2.2024. 9:17:43
Novi rok završetka Branimirove je 30. travnja, a prije toga u  veljači očekujte kolaps na raskrižju sa Zagrebačkom

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Tijekom veljače planirano je izvođenje radova na prespoju novoizgrađenog kolektora s produžetka Branimirove na postojeći kolektor na Zagrebačkoj, a što će izazvati desetodnevni kolaps prometa na lokaciji raskrižja ove dvije prometnice.



Prva faza produžetka Branimirove, kao što i sam njen naziv kaže, produžena je još jednom i to za tri mjeseca, pa je četvrti rok za okončanje radova 31. travnja, srećom ove godine. Hoće li doista biti tako vidjet ćemo. 


"Do probijanja roka doista je došlo", rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević opravdavajući investitora koji kasni s radovima radi, kako je rekao, vremenskih nepogoda, te je uslijed toga izvođaču odobren novi produžetak od ovoga puta tri mjeseca, te je novi rok za završetak prve faze produžetka Branimirove 30. travnja ove godine.


"To se dešava skoro na svim gradilištima, ne samo nama, nego i  državi i svim drugim akterima", opravdavao je Tomašević  razlog produžetka završetka radova. No, ono to će posebno zabrinuti građane koji svakodnevno prometuju Zagrebačkom cestom prema Dupcu i dalje u grad jest radovi na samom raskrižju Branimirove i Zagrebačke gdje se uskoro očekuje potpuni kolaps prometa, daleko veći negoli je ovaj svakodnevni. Utješno je jedino to, što bi radovi trebali trajati tek desetak dana.


"Tijekom veljače planirano je izvođenje radova na prespoju novoizgrađenog kolektora s produžetka Branimirove na postojeći kolektor na Zagrebačkoj. To je sad situacija koju moramo pratiti i kako će to utjecati na promet obzirom da će za vrijeme radova biti vrlo otežan promet na vrlo prometnoj dionici, pa stoga planiramo da se to izvede za vrijeme zimskih školskih praznika", rekao je Tomašević nadajući se da će tada biti manje prometno opterećenje tog dijela prometnice. 


Na naše pitanje što se događa s drugom i trećom fazom Branimirove, Tomašević navodi da se i nadalje rješavaju imovinsko-pravni odnosi, treća faza će krenuti prije druge jer je jednostavnija, radi se na otkupu, a za eventualna izvlaštenja trebat će, kako je rekao, prethodno napraviti idejne projekte. 


Naknadno smo u Grad poslali upit koliko još parcela nije otkupljeno na trasi treće faze Branimirove i kada se predviđa završetak tog postupka, a odgovor ćemo objaviti čim nam pristigne. 

U video zapisu pogledajte što je gradonačelnik Tomašević rekao o Branimirovoj na jučerašnjoj konferenciji za novinare.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account