U Domu zdravlja u Sesvetama dugi niz godina djeluje odjel hemodijalize

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.3.2024. 16:54:39
U Domu zdravlja u Sesvetama dugi niz godina djeluje odjel hemodijalize

Foto: Screenshot HTV

Danas je Dan bubrega, te se o temi bolesti bubrega pridaje veća pozornost negoli inače.



Odjel dijalize Doma zdravlja Zagreb - Istok "drugi je dom" pacijentima kojima je potrebno bubrežno nadomjesno liječenje hemodijalizom.

"Naše dugogodišnje iskustvo, ulaganja u medicinsku opremu za hemodijalizu i edukaciju djelatnika, osiguravaju prepoznatljivost našem Odjelu hemodijalize" kaže nam dr. med. Josipa Zrinski sesvetska obiteljska liječnica ujedno i članica Upravnog i stručnog vijeća Doma zdravlja Zagreb istok. 

Prvi izvanbolnički odjel za hemodijalizu na području Zagreba otvoren je prije 38 godina u Sesvetama u tadašnjem Domu zdravlja Sesvete koji je kasnije pridružen Domu zdravlja Zagreb istok. Ovaj odjel bez liste čekanja namijenjen je pacijentima s istoka ZAgreba, ali i Dugog Sela, te Svetog Ivana Zeline.


Upravo povodom današnjeg Dana bubrega puno se govori, osobito u stručnim krugovima o liječenju pacijenata oboljelih od bubrežnih bolesti, pa je to prigoda i za istup u medije o toj temi. Upravo o odjelu hemodijalize u sesvetskom Domu zdravlja reportažu je danas  snimio  HTV, a  objavljena je na 4. programu HTV-a. 


Reportažni prilog HTV-a iz Doma zdravlja u Sesvetama možete pogledati ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.2.2024. 9:33:39

Create Account