U Sesvetskoj Sopnici odana počast hrvatskim vitezovima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2017. 0:12:09
U Sesvetskoj Sopnici odana počast hrvatskim vitezovima

Foto: Sesvete danas

Sesvetska Sopnica odala je u petak, 22. rujna počast svojim poginulim vitezovima. 


Upravo 23. rujna 1991. godine svoj život na oltar domovine položio je mladi Robert Močiljanin. Bio je prvi Sopničanin koji je poginuo u borbi za slobodu. Još su dvojica sumještana ovog naseljalja dala svoje živote u obrani Domovine, Stjepan Bačun 4. travnja 1995. i Nenad Babić 19. rujna 1995.


Datum Robertove pogibije uzet je za memorabilno obilježavanje obljetnice svih trojice poginulih branitelja Sesvetske Sopnice. Šestu godinu za redom prisjetili su ih se prije svih njihove obitelji i suborci, ali i predstavnici gradske četvrti, mjesnog odbora i udruge Moja Sopnica, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.


 Izaslanik gradonačelnika Milana Bandića i predsjednik gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić inače i sam branitelj rekao je da je njihov ulog za našu slobodu nemjerljiv - oni su u nju ugradili svoje živote. 


Himnu su otpjevali i odsvirali učenici sopničke osnovne škole, a najmlađi Sopničani bijelim ružama  položenima na spomenik formirali su riječ Hvala. 


Fra Zdravko je zajedno sa svim nazočnima izmolio molitvu, te blagoslovio spomenik ujedno simbolično njime i poginule. 


Spomenik je podigla gradska četvrt Sesvete u iznosu od 80 tisuća kuna, svečanost otkrivanja u  nazočnosti gradonačelnika Bandića bila je održana 13. svibnja ove godine, a u ukupno uređenje doma i okoliša četvrt je uložila oko 400 tisuća kuna vlastitih sredstava.


Nakon svečanosti pod šatorom kraj doma bio je upriličen prigodni domijenak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2023. 16:55:50

Create Account