Još jedan uspjeh mladih sesvetskih glazbenika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.4.2018. 9:23:26
Još jedan uspjeh mladih sesvetskih glazbenika

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Mladi gitaristi Filip Buhiniček i Luka Jukić - učenici  Glazbene škole Zlatka Grgoševića Sesvete u klasi prof. Angenije Đuga sudjelovali su 7. travnja na međunarodnom natjecanju Dnevi kitare u Krškom- Slovenija. 


Izvrsnim nastupom u III. kategoriji komornih sastava kao gitarski duo osvojili su prvu nagradu  (95,67 bodova) i zlatno priznanje. 

Kao najbolje plasirani svirali su na svečanom  koncertu prvonagrađenih i podjeli diploma u prekrasnom dvorcu Grad Rajhenburg, gdje su izveli skladbu S.Myersa : Cavatina, koju su izabrali  članovi ocjenjivačkog suda.


Luka Jukić je učenik 6. razreda gitare u glazbenoj školi i 7. razreda Osnovne škole Sesvete. Priprema se za prijamni ispit za upis u 1. razred srednje glazbene škole u sljedećoj školskoj godini, a po završetku 8. razreda osnovne škole planira upisati Gimnaziju Sesvete.


Filip Buhiniček je učenik 1.razreda gitare srednje glazbene škole, te  1. razreda XV. gimnazije u Zagrebu, popularno zvane MIOC.  Za sada podjednako voli matematiku i gitaru.


"Luka i Filip su  do sada sudjelovali  na nekoliko solističkih natjecanja : Dnevi kitare Krško- Slovenija, Zagreb Guitar Festival, Omiš Guitar Fest, Natjecanje učenika i studenata glazbenih i plesnih škola Hrvatske, na kojima su osvojili 1, 2. i 3. nagradu. Vole gitaru, uživaju u glazbi, a svirajući zajedno postali su i pravi prijatelji. Svi ovi uspjesi rezultat su velikog rada i truda kako njih, tako i njihove profesorice Angenije Đuga", izjavila nam je ravnateljica škole Ljerka Pašalić.


Kroz  mjesec travanj intenzivno se pripremaju  za sljedeće natjecanje Bistrički zvukolik, koje će biti održan u svibnju u Mariji Bistrici. Vjerujemo da će i tamo postići izvrstan rezultat.

Želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju, još puno zajedničkih nastupa i osvojenih nagrada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account