Matija Posavec dao ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg odbora HNS-a

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 16.6.2017. 19:53:48
Matija Posavec dao ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg odbora HNS-a

Foto: HINA/ Denis CERIĆ /dc

Međimurski župan Matija Posavec (HNS) u petak je u Čakovcu objavio ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, kao i na sve druge stranačke pozicije na nacionalnoj razini stranke.


Odluku je, kaže, donio nakon osobnog promišljanja i zato jer smatra da Međimurke i Međimurci ne bi podržali njegov angažman u novoj koalicijskoj Vladi ni njegov angažman kao predsjednika HNS-a.

"Upravo zbog odanosti građanima i biračima, kao i zbog činjenice da uspjeh HNS-a u Međimurju nije rezultat stranačke markice već mog imena i prezimena dajem ostavku na mjesto predsjednika Središnjeg odbora HNS, kao i sve druge stranačke nacionalne funkcije u HNS i povlačim iz nacionalne politike stranke", rekao je Posvec na konferenciji za novinare u Čakovcu.

Svjestan je, kaže, da ta odluka neće olakšati njegov odnos kao župana s Vladom RH, ali neće dozvoliti da osobni ili stranački interesi budu iznad podrške koje su mu dali međimurski građani.


Govoreći o suradnji s međimurskim gradonačelnicima i načelnicima rekao je da će s njima, bez obzira na stranačku pripadnost, graditi Međimurje kako to građani zaslužuju.

"Ostajem član HNS-a jer se moraju riješiti konstituirajuće sjednice općina, gradova pa i Županije kao i završna izvješća koja se nakon izbora moraju podnijeti", rekao je te se ispričao svima koji su ostali iznenađeni i pogođeni razvojem situacije u HNS-u. Dodao je da ta situacija nije ničime ugrozila njegovu odanost Međimurju te da ni u jednom trenutku interesi Međimurja nisu bili dovedeni u pitanje.

Istaknuo je i kako tijekom svih pregovora koji su vođeni s HDZ-om nije tražio mjesto za sebe te je time dokazao da ga fotelje ne zanimaju.


U desetak dana iz HNS-a ispisale se 343 osobe, a upisalo ih se 60

Od posljednje sjednice Središnjeg odbora HNS-a održane u srijedu 7. lipnja do danas iz HNS-a se ispisalo 343 osobe, a upisalo se njih 60, izvijestili su iz te stranke te poručili kako ne očekuju veći odljev članstva u budućem razdoblju.

"U povijesti Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) mnogi su važni i utjecajni političari odlazili iz stranke i birali svoj politički put, pa je stranka svejedno nastavila svoj razvoj i ostala stabilna parlamentarna stranka svih 27 godina vlastite povijesti", ističu iz HNS-a

Naglašavaju da će budućnost HNS-a odrediti rezultati njihovog rada, "kako do sada, tako i ubuduće".


Trenutno pripremamo konkretne mjere za provedbu depolitizacije i reforme obrazovanja, kao i konačnog sređivanja stanja u katastru i zemljišnim knjigama, jer su to dvije teme koje zanimaju ogromnu većinu hrvatskih građana i utječu na kvalitetu njihovih života, bez obzira na njihove stavove i svjetonazore, a kako smo i najavili, HNS će svoje vrijednosti i projekte unijeti u Vladu RH, poručuju iz HNS-a.

HNS ističe kako trenutno broji više od 40 000 članica i članova stranke, a broj upisa i ispisa se evidentira u Registru članstva Središnjeg ureda HNS-a u Zagrebu na dnevnoj bazi. 

U narednom razdoblju iz HNS-a očekuju da će im se priključiti građani koji su se, kako kažu, "zasitili podjela, umorni su od izlazaka na birališta i ponovne agonije koju su Republici Hrvatskoj više puta nepotrebno priuštili Božo Petrov i ekipa".

Vjeruju, kažu, u vlastitu sposobnost, a dugoročno im je cilj napraviti dobar rezultat koji će birači, željni boljeg i jednostavnijeg života, rastućeg gospodarstva i modernog obrazovanja, znati nagraditi.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.6.2017. 21:26:34

Create Account