Milanović odlučio, na izbore idemo u srijedu, 17. travnja, bit će neradni dan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.3.2024. 13:06:50
Milanović odlučio, na izbore idemo u srijedu, 17. travnja, bit će neradni dan

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Predsjednik RH Zoran Milanović donio je danas odluku o raspisivanju izbora za novi saziv Sabora Republike Hrvatske, bit e u srijedu 17. travnja i bit će neradni dan.



Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema Odluci o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja 2024. godine, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u utorak, 16. travnja i u srijedu, 17. travnja 2024. godine.


Prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, članak 5., stavak 3., dan provedbe izbora je neradni dan.



Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je i Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Prema Odluci o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u nedjelju, 9. lipnja 2024. godine.


Odluka  o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske stupa na snagu u utorak, 9. travnja 2024. godine.


Izvor: predsjednik.hr


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2024. 8:55:18

Create Account