Šah: šk Vrustun 1252 Vurnovec - šk Zaprešić 4:2

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2019. 10:10:51
Šah: šk Vrustun 1252 Vurnovec - šk Zaprešić 4:2

Foto: Marijan Dolčić

Počelo je 28. ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu - 5. Šahovska liga centar S turnira izvještava predsjednik šk Vrustun Marijan Dolčić: 

U 1. kolu ugostili smo u Vurnovcu ekipu ŠK Zaprešić iz Zaprešića i dobili sa 4 : 2. Zbog obaveza u školi igrali smo bez kapetana Damira Obada ali s povratnikom Ivanom Kovačićem koji zbog zdravstvenih problema prošlu sezonu nije odigrao ni partiju. Debitirao je naš novi igrač Goran Radić Počelo je dobro Milan Škorić naša 1 ploča od starta je krenuo oštro i dao do znanja svom protivniku Miroslavu Crnkoviću da bod ostaje u Vurnovcu, onda je malo zakompliciral no u završnici dobiva partiju i 1 : 0 za nas.


Svi ostali dobro stoje osim Mire koji je pogrešnom procjenom došao u slabiju poziciju. Mladi Vedran Mesarnije imao šanse protiv iskušanog majstora Tome Martinuša, 2 : 0 za Vrustun 1252. Miroslav Kezerić pokušao je sve da se izvuče iz problema u koji je upao no nije išlo i Petar Šuker dobiva partiju te smanjuje naše vodstvo na 2 : 1.


Tomislav Šabić polako gradi poziciju preuzima inicijativu i dobiva možda danas najjačeg protivnika Stjepana Furnkranza te pojačavamo vodstvo na 3 : 1. Povratnik Ivan Kovačić nije dao nikakvu priliku Tomislavu Ričkoviću pa se i malo ljutio što Tomislav u bezizlaznoj situaciji ne predaje partiju igra do kraja i matira ga i to je 4 : 1 i naša pobjeda.


Još se igra zadnja partija koja ništa ne može promjeniti Goran Radić je u boljoj poziciji no onda griješi i daje inicijativu Svenu Winkleru i mada ima izlaz iz pozicije u koju je upao ne vidi potez i predaje partiju pa je konačni rezultat 4 : 2.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2020. 10:31:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account