Šahisti Vrustuna na korak do višeg ranga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2019. 11:19:45
Šahisti Vrustuna na korak do višeg ranga

Foto: ŠK Vrustun

Nastavlja se prvenstvo Hrvatske 5. liga centar, vodeća ekipa Vrustun 1252 nastavlja dobrim igrama i u jesenskom  dijelu prvenstva pa s 2 pobjede ostaje na čelu tablice i vrlo blizu je zacrtanog cilja, ulazak u 4 liga centar.

ZAGREB VI KOLO: ŠK Stjepan Bosak II - URIHO ,Zagreb : ŠK Vrustun 1252. Vurnovec  2 : 4

ŠK Stjepan Bosak II se pojačao sa dva igrača iz prve ekipe za jesenji dio, tako da su Milan Škorić i Goran Radić  na prve dvije ploče imali zahtjevan posao. Još igraju Tomo Martinuš, Ivan Kovačić, Damir Obad i Miroslav Kezerić. Prvo Miro na šestoj ploči dolazi nadomak pobjede, ali poklanja jedan tempo i pozicija se okreće. Jurilj to sjajno koristi i  svojim lovcima tjera Miru u mat.  Gubimo 1 : 0 u startu. 

Na prvoj pčoči nakon obostranih prilika i propusta sve se   rasplinulo u remi. Gujićev slab kralj nasuprot Škorićevog kralja koji veže damu za obranu zadnjih pješaka bio je razlog da Gujićeva dama nije mogla doći do izražaj protiv topa i lovca. Još gubimo 1.5 : 0,5. Iako je prvi došao u  potpuno dobivenu poziciju, Damir dugo igra jer protivnik pokušava svašta, a on igra na sigurno ne želeći ispustiti već upisan bod. 

Malo se odužilo no tu je izjednačenje 1,5 : 1,5 Na drugoj ploči Goran Radić se ipak mora zadovoljiti  remijem, no to je super s obzirom na stanje na preostale dvije ploče jer je 2:2.T  omo Martinuš igra na iskustvo i mladog  Matečića dovodi u cajtnot. U cajtnotu Matečić griješi u poziciji gdje su na ploči samo teške figure i Tomo je zaprijetio  matiranjem nasred ploče. Matečić mora dati materijal i može samo stisnuti ruku. 3-2 za nas, pobjeda je tako blizu.

Ostaje četvrta ploča gdje je naš Kovačić imao pješaka, pa figuru više, no kako došlo, tako oš'lo. Opet je Kovačić ostao  samo s pješakom više. Jurićev problem je cajtnot koji u kombinaciji s neugodnim kreativnim prijetnjama Kovačića  rezultira s za njega nepremostivim problemima i rezultat je 4-2. Pobjeda za ostanak na 1 mjestu tablice.


VURNOVEC VII KOLO: ŠK Vrustun 1252. Vurnovec  :  ŠK Draganići , Draganić       4,5 : 1,5

Dolazi nam ekipa protiv koje smo dosad uvijek igrali guste mećeve, ostvarili remi i minimalnu pobjedu, ali ekipe koja je   uvijek dosta iza nas na tablici. Zbog odsutnosti kapetana Damira Obada danas igra: Milan Škorić, Goran Radić, Tomo Martinuš, Ivan Kovačić, Tomislav Šabić i Miroslav Kezerić.

Miro je danas u odsutnosti Damira kapetan ekipe ponovno u svom stilu igra brzo, grijesi i gubi tako da je rezultat 1 : 1 jer   je Tomo zbog nedolaska protivnika dobio meč. Milan remizira pa je s 3 pobjede i 4 remija naš jedini nepobijeđeni igrač. Ivan Kovačić dobiva partiju pa prelazimo u vodstvo 2,5 : 1,5. A Goran Radić igra polako ali sigurno i dobiva meč pa je 3,5 : 1,5.  I pobjedom,  pobjedu potvrđuje Tomislav Šabić pa je konačni rezultat 4,5 : 1,5 za ostanak na vrhu tablice.

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2020. 10:31:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account