ŠK Vrustun 1252 Vurnovec plasirao se u viši rang

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.11.2019. 16:34:16
ŠK Vrustun 1252 Vurnovec plasirao se u viši rang

Foto: ŠK Vrustun

Nakon osiguranog plasmana u 4. ligu, potvrđeno je i prvo mjesto te osvojen pehar pobjednika  5. lige Centar.


Iz izvještaja kapetana Damira Obada:

U zadnjem 9. kolu bili smo domaćin ekipi Šk slijepih Polet Zagreb. Iako smo bili domaćini, morali smo u goste,  jer  zbog svog hendikepa naši protivnici teško putuju, pa im se izlazi u susret i svi dolaze igrati u njihove prostorije.


Meč je krenuo dobro po nas, Milan Škorić brzo pobjeđuje njihovog ponajboljeg igrača na prvoj ploči vodimo 1:0.  Ubrzo i Miro Kezerić dobiva na šestoj ploči pa je brzih 2-0 lijepa prednost na startu.  Kapetan ekipe Damir Obad na petoj dolazi  u premoćnu poziciju,  ali  se malo spetljao i  protivnik je preokrenuo,  no i on odmah griješi, a što Damir efikasno kažnjava i vodimo 3-0.                                                                                                  

Treba nam još pola boda pa da osiguramo dva meč boda i teoretski potvrdimo prvo mjesto. No, neće biti lako.  Pozicije Tomislava Šabića na četvrtoj i Gorana Radića na drugoj su teške i neizvjesne. Tomo Martinuš na trećoj je  bolji no ima tu još podosta igre. 


Tada protivnik našeg Tomislava kreće u "va banque" i sve figure baca u napad. Tomislav ga fino kontrira i donosi nam  ključni četvrti bod vrijedan osvajanja pete lige. 4:0 pobjeda i prvo mjesto na tablici je tu.


Goran je igrač naviknut na igranje kompleksnih pozicija u kojima se njegovi protivnici lako mogu zanijeti i napraviti grešku. Teško je stvoriti takvu poziciju, a još je teže u njoj pronaći pravi izbalansiran plan. Goran je u tome pravi majstor,  iako službeno tek majstorski kandidat pa su male  šanse da će on u takvim vodama puknuti protiv slabijeg, podjednakog ili malo jačeg igrača. Tako je bilo i ovaj put i u naizgled boljoj poziciji njegov protivnik griješi, i Goran ga brzo dobiva 


Uz Gorana ostao je kao i obično zadnji igrati Tomo Martinuš. Potpuno drugačiji stil od Gorana i Milana. Zdrava pozicija, jednostavna, ljudska, gdje Tomo polako gradi prednost na temelju svog golemog znanja i iskustva. Nevjerojatno je  koliko se Tomina igra u standardnim partijama razlikuje od one u brzopoteznim gdje "frcaju figure" te se ideje  i  žrtve  izmjenjuju   kao na traci. U standardnom šahu Tomo ima svoj polagani, sigurni i mirni ritam i obično nam on donesi zadnji bod u meču. 


Pobjeđujemo sa 6-0 a tko je povukao zadnji pobjednički potez Tomo ili Goran mogao bi otkriti jedino foto-finiš.


Kasnije se ispostavilo da naši protivnici nisu poštivali redosljed igrača iz osnovnog sastava te su njihovi igrači na petoj i  šestoj  ploči diskvalificirani. No to ne mijenja konačni rezultat i našu pobjedu sa 6:0Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2020. 10:31:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account