Sesvetski vatrogasci na državnom vatrogasnom natjecanju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2021. 10:00:14
Sesvetski vatrogasci na državnom vatrogasnom natjecanju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Državno vatrogasno natjecanje bit će održano u Varaždinu u nedjelju 26. rujna, a od 10 ekipa s područja Grada Zagreba, četiri će biti sesvetske.




Sesvetske natjecateljske vatrogasne ekipe izborile su, kao i ostali zagrebački natjecatelji, pravo nastupa na državnom natjecanju zahvaljujući dobrim rezultatima na zadnjem gradskom natjecanju. 


Od 10 zagrebačkih ekipa, četiri čine Sesvećani. U muškoj A selekciji (operativni vatrogasci do 30 godina) boje Zagreba branit će DVD-i Granešina, Vugrovec i Blaguša. U muškoj B selekciji (operativni vatrogasci iznad 30 godina) natjecat će se Lužan i Granešina. U ženskoj A selekciji sudjeluju Kašina, Granešina i pripadnice Javne vatrogasne postrojne (JVP), dok će u ženskoj B selekciji sudjelovati Vidovec i JVP. 


Dakle Sesvete predstavljaju Blaguša, Kašina, Lužan i Vugrovec gdje smo bili na treningu na kojem se uvježbavala vatrogasna natjecateljska vježba. Dečki su kroz vikend bili zapeli kako bi se što bolje uigrali, jer uz brzinu važna je i preciznost. Ako nešto nije dobro spojeno ili odrađeno, dobivaju se kazneni bodovi, što je gore negoli napraviti vježbu malo sporije, pa imati koju desetinku ili sekundu više. 


"Sve ispod 35 sekundi bez greške bit će dobro iako smo znali bez greške napraviti vježbu i za blizu 30 sekundi", govore nam mladi sesvetski vatrogasci, dok njihov trener (koji  nam se trudi objasniti da  ustvari nije trener, nego tek dođe malo pomoći) Danijel Kenfelja tvrdi da su dečki, kad bi imali malo više slobodnog vremena za treninge, u stanju popeti se i na sam vrh. 


Kako god, svim sesvetskim vatrogascima i vatrogaskinjama želimo što bolji uspjeh na državnom natjecanju, te da osvjetlaju obraz sesvetskog i zagrebačkog vatrogastva.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:44:07

Create Account